Home.Info.Openingstijden.Prijzen.Routeboek.Media.Contact.

© 2013 Klimmuur Den Helder                             info@klimmuurdenhelder.nl                                    

 

 

Beginners cursus

 

De cursus is bedoeld voor diegenen die nog geen of weinig ervaring hebben met klimmen. Tijdens deze cursus maak t u kennis met het sportklimmen en leert u alle basisprincipes. In vier lessen ,van 1,5 a 2 uur, komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, klimtechniek en knopen leggen.

 

Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang u het nkbv-klimvaardigheidsbewijs “Indoor Toprope”, dat in alle Nederlandse en Belgische klimhallen geaccepteerd wordt als een bewijs van uw vaardigheden. Tevens ontvangt u het cursusboekje Indoor Toprope waarin de belangrijkste punten uit de cursus nog eens worden samengevat.

Na de cursus zult u dan ook in staat zijn om op een veilige manier zelfstandig te gaan klimmen in een klimhal. De perfecte start van een actieve klimcarrière dus!

 

De kosten voor deze cursus bedragen € 45, dit is inclusief entree, gebruik van materiaal en het klimvaardigheidsbewijs.

De cursus gaat elke eerste woensdag van de maand van start bij voldoende animo (minimaal drie deelnemers). Minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar. Opgave vooraf is gewenst.

Wanneer u met drie of meer personen bent is het in overleg mogelijk om de cursus op een andere dag plaats te laten vinden, neem hiervoor contact met ons op.